Wachttorens in de vier hoeken en enorme drempel bij de ingang. Er is hier interessant nieuws over geschiedenis – van oud tot middeleeuws tot modern.

Israëlische Israëlische onderzoekers hebben de overblijfselen gevonden van een 3200 jaar oud fort. De faciliteit van 18 x 18 meter wordt dinsdag voor bezoekers geopend, zo maakten de oudhedenautoriteiten zondag bekend. Het fort werd in het midden van de 12e eeuw voor Christus gebouwd door de Kanaänieten als verdediging tegen de opmars van de Filistijnen in die tijd.

De Kanaänieten leefden vóór de Israëlieten in het gebied dat overeenkomt met het huidige Israël en Libanon, evenals delen van Jordanië en Syrië. De Filistijnen verschenen in het Midden-Oosten in de late bronstijd en koloniseerden invloedrijke steden aan de Middellandse Zeekust, zoals Ashkelon en Gaza. Het fort werd gevonden tijdens opgravingen nabij Kiriat Gat, aldus de verklaring. De vondst geeft “inzicht in de geopolitieke realiteit die wordt beschreven in het (bijbelse) rechtersboek, waarin de Kanaänieten, Israëlieten en Filistijnen met elkaar vochten”. Het fort had wachttorens op de vier hoeken. Bij de ingang is een enorme drempel bewaard gebleven, die is uitgehouwen uit een rotsblok van ongeveer drie ton.

Binnen was er een binnenplaats met stenen platen en kolommen. In de aangrenzende kamers zijn honderden kleipotten gevonden. (ff / dpa)

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *