“Ancient Earth Globe” biedt tijdreizen door de geschiedenis van de aarde. Hier is interessant nieuws over wetenschap en technologie.

Kennis “The Dinosaur Database” beweert de grootste dinosaurusdatabase op internet te zijn. De site is gebaseerd op PaleoDB, een wetenschappelijke database die de afgelopen twee decennia door honderden paleontologen is gebouwd. De site is gericht op kinderen, schoolkinderen en leerkrachten en biedt geïnteresseerden informatie en afbeeldingen van 1.365 soorten dinosauriërs. Bovendien kunnen de reuzen uit de prehistorie ook worden gesorteerd op de regio’s van vandaag, zoals Europa of Noord-Amerika.

Naast de uitgebreide beeld- en informatiedatabase hebben gebruikers ook de mogelijkheid om de “Ancient Earth Globe” te gebruiken om een ​​kijkje te nemen in het verleden van de aarde. De kijk op de geschiedenis van de aarde gaat terug tot 750 miljoen jaar. Op deze manier kunnen gebruikers de migratie van de continenten in de loop van miljoenen jaren observeren en de aarde observeren bij bepaalde gebeurtenissen, zoals de opkomst van het eerste bacteriële leven of het uitsterven van dinosauriërs. De globe kan vrij worden gedraaid. Nog een gimmick: je kunt je eigen adres invoeren in een zoekveld. Als er gegevens beschikbaar zijn voor de overeenkomstige tijdsperiode, wordt het punt op de wereldbol weergegeven.

“The Dinosaur Database” is hier te vinden. Volg deze link voor de “Ancient Earth Globe”.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *