We kennen allemaal de basisfunctie van een raam en weten waarom we het belangrijk vinden voor het ontwerp en de functionaliteit van ons huis – het binnenlaten van licht en ons in staat stellen onze omgeving te zien.

Maar hebt u ooit glas overwogen dat meer doet dan die basisfuncties? Dat is waar dubbel glas bestellen om de hoek komt kijken.

Dus, eerst dit. Wat is dubbel glas?

Eenvoudig gezegd bestaat dubbel glas uit twee of meer glasbladen, gescheiden door een met lucht (of gas) gevulde spouw die volledig is afgesloten – waardoor een transparante isolerende barrière wordt gevormd tussen het interieur van uw ruimte en de buitenlucht.

Als het glas eenmaal van dubbel glas is voorzien, biedt het een groot aantal voordelen, waar een standaard raam met enkel glas gewoon niet tegenop kan

Wat zijn nu precies deze voordelen?

1. Verlicht uw ruimte
Maakt grotere raamoppervlakken mogelijk, waardoor uw huis meer natuurlijk licht en een weidser uitzicht krijgt.

2. Het hele jaar door comfort
Dubbel glas biedt superieure isolatie door de overdracht van warme of koude lucht door ramen te beperken – waardoor uw huis koeler is in de zomer en warmer in de winter. Op die manier kunt u over grote glaspartijen beschikken en toch een energiezuinige woning realiseren.

3. Vermindert lawaai van buitenaf
Dubbel glas zorgt voor een verbeterde akoestiek, waardoor het licht naadloos door uw ramen valt en er minder lawaai van buiten naar binnen komt. Geen luidruchtige burenproblemen hier!

4. UV-bescherming
De zon kan schitteren op dubbel glas en uw items binnen met inbegrip van uw bank niet vervagen, het glas biedt UV-bescherming tegen de harde stralen van de zon! Verbazingwekkend.

5. Verbeterde veiligheid
Omdat er niet één maar twee lagen glas zijn, is dubbel glas sterk gebouwd. Door zijn dikke aard zal het glas, wanneer het aan kracht wordt blootgesteld, niet gemakkelijk barsten of versplinteren zoals normaal glas.

Wie had gedacht dat dit alles kon worden bereikt door een bescheiden raam?

Wilt u dubbel glas bestellen kijk dan eens op de website van JLM glas. De glasspecialist in Nederland.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *