Blockchain is dé technologie achter Bitcoin en andere cryptomunten. Voordat je begint aan Bitcoin of andere cryptomunten is het slim om je goed in te lezen en er het nodige over te weten. Blockchain is een belangrijk en populair woord in de IT, maar wat is dit nou eigenlijk? In deze blog leggen we je graag uit wat blockchain inhoudt, de voordelen en de veiligheid van een blockchain. 

Wat is de blockchain? 

Een blockchain is niet meer dan een gedistribueerde database. Deze bestaat uit een keten van datablokken waarin transacties worden opgeslagen. Met gedistribueerd wil men zeggen dat deelnemers de data uitwisselen via een eigen peer-to-peer netwerk. Er zijn zowel openbare als private blockchain. Iedereen kan meedoen aan een openbare blockchain, data lezen en nieuwe gegevens toevoegen. In het bedrijfsleven wordt echter meer gebruikgemaakt van private blockchain. Hier heb je alleen toegang toe op het eigen netwerk en met de computers van het betreffende bedrijf. Een van de meest opmerkelijke eigenschappen van blockchain is dat de data niet veranderd kan worden als het eenmaal is vastgelegd. Er worden steeds nieuwe gegeven bewaard maar er kunnen geen gegevens worden gemanipuleerd. 

Gedecentraliseerd systeem 

De blockchain technologie heeft ten opzichte van traditionele databases, juist een gedecentraliseerd systeem. Er is niet één locatie waarin gegevens worden opgeslagen en gegevens gewijzigd kunnen worden. Bij een blockchain zijn er juiste meerdere knooppunten, ook wel ‘nodes’ genoemd, te vinden met een exacte kopie van de database. 

Is blockchain een veilige technologie? 

Doordat de blockchain decentraal georganiseerd is, is het minder gevoelig voor een crash of hack. Alle wijzigingen die in de database staan, worden automatische gekopieerd naar alle ‘nodes’ of computers. Zo heb je altijd een kopie van alle transacties en gegevens en is het veiliger dan gecentraliseerde databases. 

Benieuwd naar hoe je kan investeren in Bitcoin? 

Overweeg je al een tijdje om je te verdiepen in Bitcoin of andere cryptomunten? Bij Anycoindirect.eu vind je een overzichtelijk platform met informatie over Bitcoin en andere munten. Op www.anycoindirect.eu maak je makkelijk en snel een account aan en kun je makkelijk wallet aanmaken. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *