Er zijn verschillende redenen waarom huiseigenaren wat extra tijd zouden moeten nemen bij het kiezen van nieuwe ramen en kozijnen. Ten eerste zijn ramen, als belangrijk onderdeel van energie-efficiëntie, de laatste tijd veel gevarieerder en hightech geworden. Bovendien zijn ramen en kozijnen een beeldbepalend element van elk huis.

Wanneer moet u uw ramen vervangen?

Als uw ramen irritant moeilijk te openen en te sluiten zijn of als u tocht rond uw ramen opmerkt, moet u overwegen ze te laten inspecteren of eventueel te vervangen. Zelfs als uw ramen niet tochtig zijn of moeilijk te openen, is een betere energie-efficiëntie een belangrijke reden om te upgraden. Als ze goed zijn geïnstalleerd, kunnen vervangende ramen de energiekosten aanzienlijk verlagen.

Omdat ramen slechts één aspect van de isolatieschil van een huis zijn en elk raaminstallatieproject anders is, zullen de resulterende besparingen voor elke huiseigenaar anders zijn.

Het kiezen van een materiaal voor uw kozijnen

Er zijn drie hoofdtypen voor het vervangen van raamkozijnen beschikbaar:

Aluminium kozijnen

Hoewel deze kozijnen niet duur zijn, zijn ze steeds minder populair zijn vanwege hun lagere energie-efficiëntie. “Aluminium ramen kun je niet zo energiezuinig maken als andere producten op de huidige markt. Aluminium isoleert niet goed tegen de warmte of de kou.” Aluminium vormt ook geen goede geluidsbarrière, hoewel functies zoals dubbele ramen met verschillende diktes om het geluid van meerdere frequenties te dempen, de akoestische prestaties kunnen verbeteren.

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn een van de mooiste die er zijn. Het negatieve aan houten kozijnen is het onderhoud en de kosten die hieraan vastzitten. Na ongeveer 10 jaar heeft een houten kozijnen een goede opknapbeurt nodig om zijn efficiëntie te behouden.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam en goedkoper in aanschaf. Doordat ze geen onderhoud behoeven winnen ze aandeel binnen de Nederlandse kozijnen markt. Daarnaast wordt de uitstraling steeds mooier.

Het kiezen van uw beglazing

Dubbel Glas

Ramen met dubbele beglazing, ook wel dubbel glas genoemd, zijn ramen met twee ruiten die in één kozijn van het raam zijn geplaatst. De ruiten zijn van elkaar gescheiden, waardoor een isolerende luchtzak ontstaat die de warmteoverdracht veel beter tegenhoudt dan enkelvoudige ruiten.

Triple glas

Ruiten kunnen ook van driedubbel glas zijn, dat wil zeggen dat er een derde ruit aan het raam is toegevoegd. Ramen met driedubbel glas zijn duurder dan ramen met dubbel glas,maar dragen bij aan een besparing op uw energierekening. Zeker voor de koude winters kan triple glas een goede keuze zijn.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *